okos rendszerek

Az "okos" dolgok korszakában élünk. Okostelefon van a zsebünkben, okosóra a karunkon, okosházban élünk amely egy okosvársoban található. A XXI. században az 'okos' fogalma egy sajátos szemantikai változáson ment keresztül. Ma hajlamosak vagyuk 'okos' jelzővel ellátni mindent ami az eredeti rendeltetésén túl valami mást is kínál. Például ha a karóránk, amelyenek a feladata megmutatni a pontos időt, ezen kívül kiírja a pulzusszámunkat és még a vérnyomásunkat is, akkor a karóra máris "okosóra" lesz, függetlenül a hozzáadott információ minőségétől. Az 'okos' fogalma valami intelligenset, a középszerűtől kimagaslóbbat sugall, de a valóságban ma még az 'okos dolgok' inkább csak mennyiségi mint minőségi hozzáadott értéket biztosítanak.

A CardWare küldetésének érzi az 'okos'-t az eredeti angol 'smart' (az 'intelligens' és nem a 'divatos', 'elegáns', 'csinos') szerint értelmezni.

A mi felfogásunk szerint:

- Nincsenek 'okos kütyük', csak 'okos rendszerek' vannak. 

- Egy 'okos rendszer' i) hálózati végpontokból, ii) kommunikációs rendszerből, iii) központi adatbázisból és iv) audio-vizuális felhasználói interfészből áll.

- Az okos rendszer által biztosított hozzáadott minőségi érték a hálózati végpontok álatal összegyűjtött adatok kiértékelésen és az eredményeken alapuló döntéshozatalok eredménye.

OKOS HÁZ

okos távfelügyelet

 

TOVÁBBI INFORMÁCIÓÉRT KÉRJÜK, TÖLTSE KI AZ ALÁBBI MEZŐKET

I am interested in smart metering of


OKOS MÉRÉSSEL AZ ENERGIA TAKARÉKOSSÁGÉRT ÉS A KÖRNYEZETVÉDELEMÉRT 

© Copyright cardware-iot